Petrecerea de Crăciun a firmei este de departe cel mai popular tip de petrecere corporate organizat cu și pentru angajați. Acest tip de eveniment corporate este, într-adevăr, o ocazie perfectă pentru ca oamenii să se cunoască și dincolo de birou, să interacționeze și la un alt nivel decât cel profesional și să își consolideze relațiile în cadrul echipei.

Dar, de ce să așteptăm Crăciunul pentru asta? De ce să nu ne bucurăm, în echipă, de un succes recent sau de ce n-am celebra pur și simplu faptul că lucrăm împreună și ne apreciem reciproc? Ar putea deveni chiar o tradiție anuală, prin care angajaților să li se arate recunoștința pentru implicarea lor în succesul echipei. În plus, va fi ocazia perfectă pentru toți cei prezenți să se descopere reciproc într-un context altfel, destins și extrem de distractiv.

Iată 3 propuneri de tematici care te vor ajuta să organizezi o petrecere corporate de succes:

Carnaval
„La vida es un carnaval” spune o melodie cunoscută, un carnaval ce merită trăit și celebrat cu muzică și voie bună. Atmosfera poate fi redată cu ușurință printr-un decor cât se poate de simplu, cu baloane colorate din belșug și poate chiar un animator care să și modeleze câteva pentru doritori. Și un magician și-ar găsi, cu ușurință locul. Nu vei da greș nici cu un tun de confetti sau cu delimitarea în salonul de evenimente a unor zone de jocuri, precum „Aruncarea cercului” sau chiar amplasarea unor cabine foto unde cei prezenți se pot fotografia cu accesorii haioase. Amintiri numai bune de înrămat și personalizat biroul. Și meniul poate fi unul adaptat ideii de carnaval, asezonat corespunzător cu rezerve generoase de bere sau cidru.

Traversând decenii

…sau cum să surprinzi farmecul deceniilor preferate într-o singură noapte. Farmecul acestei tematici constă în faptul că fiecare participant, indiferent de vârstă, se va simți în largul său la o petrecere în stilul unei epoci familiare. Fiecare poate purta o ținută reprezentativă ca stil ori culori pentru anii ‘50, ‘60, ‘70, ’80 sau ’90. Se pot organiza concursuri de costume sau chiar concursuri de dans în stiluri specifice diverselor decenii. Cât despre decor, tematica este mai mult decât generoasă – te poți juca cu o sumedenie de culori, poți opta pentru accesorii hippie, pampoane, baloane, discuri, panglici sau globuri disco. Nu uitați să adaptați și muzica acestei tematici și vă veți bucura, garantat, de o călătorie în epoci cu un farmec aparte.

Hollywood
Dacă tot este o petrecere la care oamenii să se simtă apreciați și importanți, atunci să întindem covorul roșu și să pătrundem în atmosfera de la Hollywood! Cu toții vor profita de șansa de a fi tratați ca adevărate star-uri de cinema. O șampanie pentru întâmpinare și un photo corner demn de o ședință foto în ținute de gală vor întregi perfect atmosfera. Dar Hollywood înseamnă și filmele care ne plac și implicit plăcerea de a le „savura” alături de prieteni, cu o porție generoasă de popcorn și un suc acidulat, așadar și astfel de detalii sunt binevenite.

Este prea puțin important ce tematică alegi, câtă vreme reușești prin organizarea acestei petreceri corporate să aduci oamenii împreună, să le arăți aprecierea și să le oferi oportunitatea de a se cunoște într-un cadru informal, inedit și diferit de cotidianul mult obișnuit.